KUVAUSINFO

KUVAUKSEEN VALMISTAUTUMINEN


Minulle valokuvaajana on äärettömän tärkeää, että asiakkaani tuntevat kuvauksessa olonsa kotoisaksi ja rennoksi. On aivan normaalia, että valokuvaukseen tulo saattaa jännittää ja pohdit ja stressaat etukäteen esimerkiksi pukeutumisesta, meikistä tai ilmeistäsi. Tärkeintä on kuitenkin se, että tulet valokuvaukseen juuri omana itsenäsi, sillä sen taianhan juuri haluamme kuviin tallettaa. Mikäli sinulla herää minkäänlaisia kysymyksiä kuvaukseen, esim. vaikkapa pukeutumiseen liittyen, ota rohkeasti heti yhteyttä, niin mietitään yhdessä parhaat ratkaisut ja lakaistaan kuvausstressi ns. maton alle.


Suosin yleensä kuvauksissa neutraalia pukeutumista ja luonnonläheisiä sävyjä, mutta ennen kaikkea kannustan tulemaan kuvaukseen aina omana itsenään. Sillä ne vaatteet missä tunnet olosi kotoisaksi, saa myös sinut loistamaan kuvissa!


Harmoniaa kuviin (varsinkin perhekuvissa ) tuo yhtenäinen värimaailma vaatetuksessa. Vaatteiden sävyä miettiessä kannattaa huomioida, että vaalat sävyt vaatteissa heijastavat valoa paremmin kuin tummat sävyt. Ajattoman tunnelman luomiseksi kannattaa myös välttää suuria printtejä ja logoja vaatteissa.


Valokuvauksessa on tärkeää mielestäni myös se, että kuvauspaikka luo mahtavat puitteet onnistuneelle kuvaukselle ja ihanalle tunnelmalle, joka hiipii kuviin huomaamatta. Rakastan hyödyntää kuvauksissa ihania maalaismaisemia ja maalaisromantiikkaa, mutta saman tunnelman saa luotua myös studio-olosuhteissa. Tosiasiahan on se, että kauneutta on kaikkialla, kuten myös upeita kuvauspaikkoja.KUVAUKSEN VARAUS


Olisi ihanaa päästä ikuistamaan elämäsi upeimpia hetkiä ikuisesti säilyviksi muistoiksi. Voit ottaa minuun yhteyttä joko puhelimitse, sähköpostitse, Instagramissa tai tällä lomakkeella. Suunnitellaan yhdessä juuri sinulle täydellinen valokuvaushetki.

Ennen kuvausta lähetän sinulle sähköpostitse infokirjeen missä on vinkkejä miten voit valmistautua kuvaukseen.

Varausmaksu veloitetaan varauksen yhteydessä ja vähennetään loppulaskusta. Varausmaksua ei palauteta mikäli asiakas peruu kuvauksen kokonaan. Kuvausta voidaan tarvittaessa siirtää. Varausmaksu vahvistaa kuvauksen ja tekee sopimuksen molempia osapuolia sitovaksi. Tutustuthan kuvausehtoihin ja kuvienkäyttöehtoihin ennen kuvauksen varausta!

KUVAUSEHDOT


Maksamalla varausmaksun, asiakas hyväksyy ja vahvistaa lukeneensa nämä kuvausehdot.

Varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä. Hyväksyntä sisältää sen että asiakas on tutustunut kuvaajan portfolioon, kuvaustyyliin sekä editointityyliin ja hyväksyy sen.


Varausmaksu on 100 € lyhyemmissä kuvauksissa ja pidemmissä dokumentaarisissa hääkuvauksissa tai tapahtumakuvauksessa 200 € ja se vähennetään loppusummasta.


Kuvaus toteutetaan sovitusti miljöössä tai studiossa. Miljöökuvauksissa toimitaan säävarauksella, jonka kuvaaja arvioi. Tarvittaessa kuvausta siirretään.


Tilanteet voivat muuttua ja esim sairastumisia tulla. Kuvauksia voidaan silloin tottakai siirtää. Odottamattoman esteen tai sairastumisen sattuessa estäen kuvauksen sovittuna ajankohtana, kuvaus on peruttava sähköpostitse tai puhelimitse +358405613803. Tällöin kuvaus siirretään sopivallle ajankohdalle. Mikäli asiakas peruu kuvauksen kokonaan, varausmaksua ei palauteta.

Kuvaajana minulla on oikeus perua kuvaus sairastuessani tai muissa akuuteissa tilanteissa. Mikäli kuvaus on tiettyyn ajankohtaan sidottu, eikä uutta kuvausaikaa ole mahdollista sopia, varausmaksu palautetaan asiakkaalle.


Kuvat toimitetaan kauniissa esivalintagalleriassa sähköisessä muodossa 1-2 viikon kuluessa kuvauksista. Asiakas valitsee ja merkitsee 7 vrk:n sisällä valintagallerian toimituksesta kuvauspakettiin kuuluvan määrän kuvia. Huom! Tämän esivalintagallerian kuvia ei saa kopioida, eikä jakaa sosiaalisessa mediassa. Myös kuvakaappausten ottaminen on ehdottomasti kielletty. Asiakas voi halutessaan ostaa myös lisäkuvia tai koko kuvagallerian. Kuvat toimitetaan asiakkaalle 7 vrk:n kuluessa, kun kuvavalinnat on tehty ja loppulasku maksettu.

Linkki verkkogalleriaan on voimassa 3 kk kuvagallerian toimituksesta. Asiakkaana vastaat itse kuvien tallentamisesta ja varmuuskopioinnista omaan köyttöösi sen jälkeen, kun olet saanut linkin valmiiseen kuvagalleriaan. Kuvagallerian uudelleen avaaamisesta veloitetaan 25 € maksu.

Kuvaajan velvollisuus säilyttää kuvia on 3 kk kuvien toimittamisen jälkeen.KUVIEN KÄYTTÖEHDOT


Kaikki kuvien tekijäoikeudet säilyvät kuvaajalla ja hän saa käyttää ottamiaan kuvia julkaisuissaan, portfoliossaan, kuvakilpailuissa ja markkinointitarkoituksessa niin sovittaessa. Valokuvaaja ei julkaise kuvia ilman asiakkaan suostumusta. Valokuvaaja sitoutuu kunnioittamaan asiakkaan yksityisyyttä ja käyttämään tilannekohtaista harkintaa kuvien esillepanossa myös silloin, kun asiakas antaa luvan julkaisuun.


Asiakas saa ostamiinsa kuviin vapaat käyttöoikeudet henkilökohtaiseen käyttöön. Kaikki kaupallinen käyttö ilman erillistä sopimusta on kielletty. Kuvia ei saa myöskään luovuttaa kolmansille osapuolille, kuten esimerkiksi mainontaan toisille yrityksille tai kuvakilpailuihin ilman erillistä sopimusta kuvaajan kanssa.


Jos julkaiset kuvia esim. sosiaalisessa mediassa, mainitsethan kuvaajan nimen @riikkafelinphotography #riikkafelinphotgraphy. Kiitos!


Asiakas ei saa muokata kuvia itse, rajata kuvia uudelleen tai käyttää mitään filttereitä.


YLEISTÄ

  • Ennen kuvauksen varaamista, tutustuthan huolella portofoliooni ja valokuvaustyyliini, jotta voit arvioida onko kuvaustyylini sinun silmääsi miellyttävä ja voisinko olla toiveisiisi sopiva kuvaaja.
  • Jokaiseen kuvaukseen kuuluu suunnittelupalaveri, joko puhelimitse tai sähköpostitse. Suunnittelupalaverissa voimme jutella toiveistanne kuvauksen suhteen, mahdollisista rekvisiitoista, kuvauslokaatioista ja suunnitella kuvauksen kulun.
  • Valmiit kuvat toimitetaan sähköisessä muodossa kauniissa salasanasuojatussa galleriassa n. 1-2 viikon kuluessa kuvauksesta ja kun kuvien loppulasku on maksettu.
  • Miljöö kuvauksilla on aina sääväraus ja huonon sään sattuessa pyrimme etsimään uuden kuvausajan mahdollisimman lähellä aluperäistä kuvausaikaa.
  • Tutustuthan huolella ennen kuvauksen varaamista tämän kuvausinfon kuvien käyttö-, toimitus-, maksu- ja peruutusehtoihin. Varaamalla kuvauksen hyväksyt nämä ehdot.


OTA MINUUN YHTEYTTÄ, NIIN MIETITÄÄN YHDESSÄ JUURI SINULLE SE SOPIVA KUVAUSPAIKKA, OLISIKO SE ESIMERKIKSI JOKU JUURI SINUN ELÄMÄSI MERKITYKSELLINEN PAIKKA?


Puhelin: 040 561 3803

Sähköposti: riikka.felin@outlook.com

Instagram: @riikkafelinphotography